Integroidut antenniseinät – paremmat yhteydet sisälle

IntLog Oy:n siirtotilat ovat ensimmäisiä siirrettäviä moduulirakenteita, joita on saatavilla sisätilakuuluvuutta parantavalla StealthCase – teknologialla.

Suomessa kehitetty teknologia on integroitu suoraan seinäpaneeleihin, jolloin pitkäikäinen ja huoltovapaa teknologia on automaattisesti käytössä, eikä sen käyttöönotto vaadi ylimääräisiä toimenpiteitä. Antenniseinät toimivat signaalisiltana sisätilojen ja ulkoilman välillä, jolloin yhteydet toimivat ulkoa sisälle ja sisältä ulos. Ratkaisu on passiivinen ja tukee kaikkia matkapuhelinten käyttämiä verkkoteknologioita.

Langattomat viestintälaitteet vaativat toimiakseen laadukkaan signaalin. Tiiviiden seinärakenteiden metallirakenteet heikentävät sisätiloihin tunkeutuvan signaalin voimakkuutta ja tämä heikentää langattomien yhteyksien laatua. Seinärakenteisiin integroitu antenniteknologia mahdollistaa yhteyden pitämisen tukiasemiin myös silloin, kun tukiasema ei sijaitse käyttöpaikan välittömässä läheisyydessä. Sisätilojen mobiililaitteiden yhteysvälit moninkertaistuvat, kun rakennevaimennus vähenee. Metalliseen seinäpaneeliin on integroitu patentoitu antenniteknologia, joka muuntaa koko seinän toimimaan antennina. Seinärakenne vastaanottaa signaalia leveästi horisontista ja jakaa signaalin jokaiselle sisätilan laitteelle.

pasvahvistin_ref.JPG

Jokaiselle antenniseinälle muodostuu leveä vastaanottokeila horisonttiin.

Mobiiliverkon käyttäytyminen on aina paikasta ja ajasta riippuvaa, mutta ratkaisulla voidaan oleellisesti vaikuttaa siihen, millä etäisyydellä sijaitseviin ulkoisiin tukiasemiin voidaan vielä ottaa yhteyttä suljettujen rakenteiden sisältä.

stealthcase_logo.JPG

Intlog Oy
Jukka Pietilä
+358 400 907 097
intlog@intlog.fi

Antenniratkaisun edut tulevat esille erityisesti heikon kentän alueella, jossa yhteydet katkeilevat ja data ei siirry. Mittaustulokset heikon kentän alueella osoittavat, kuinka antennit parantavat signaalin läpitunkevuutta, ja voivat oleellisesti vaikuttaa saavutettavissa olevaan verkkoyhteyteen ja datanopeuteen.

pasvahvistin_vertailu2.JPG

Mittaus osoittaa selkeän parannuksen 2G- ja 3Gsignaalien tehoissa, kun seinärakenteiden antennit on otettu käyttöön.

pasvahvistin_vertailu.JPG

Mittaus osoittaa, kuinka kaksi testipuhelinta siirtyy käyttämään 4G-verkkoa 3G-verkon sijaan, kun seinärakenteiden antennit on otettu käyttöön. Testi näyttää lisäksi, kuinka data alkaa kulkea vasta antennien käyttöönotolla